Dünya

Yekta Kopan ile Yarının Dünyası’nın bu haftaki konuğu Ecem Dilan Köse oldu.

“Organik dünya ile dijital dünya arasında köprü kurma arzusuyla sanatçı oldum”

 

Paribu’nun YouTube kanalında izleyiciyle buluşan Yekta Kopan ile Yarının Dünyası programının bu haftaki konuğu dijital çalışmalarıyla tanınan sanatçı Ecem Dilan Köse oldu.

Türkiye’nin kendi alanında lider teknoloji şirketi ve lider kripto varlık işlem platformu Paribu’nun YouTube kanalı “Yekta Kopan ile Yarının Dünyası” programı değerli konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Yekta Kopan’ın bu bölümde konuğu sanatçı Ecem Dilan Köse oldu.

Dijital sanat alanında yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Ecem Dilan Köse, Yekta Kopan’ın sanat mesleğinin başlangıcından günümüze geldiği noktaya kadar pek çok konuda sorularını yanıtladı. Kendisini dijital sanatçı olarak tanımlamadığını belirten Köse, kariyerini şöyle anlattı: “Bir gece kulübünde VJ olarak çalışırken bu videoları yapabilirim diyerek başladım işe. Daha sonra, ‘Bu, yaptıklarım hakkında bir şeyler söylemeli’ diyerek işim burada gelişti. Aynı zamanda mimarlık okumama da yardımcı oldu. Üretim sürecinde malzemeye bir mimar gibi yaklaştım. Geldiğim yer artık iç mimari, sanat, hepsinin bir araya geldiği bir yer haline geldi. Kendime dijital sanatçı demiyorum. Ben sadece bir sanatçıyım.”

“Merkezi olmayan sanat heyecan verici”

Kendisini bir sanatçı olarak kabul etmesinin zaman aldığını söyleyen Köse, “Sanatı yüce bir yere konumlandırmıştım. Ona ulaşmam zor oldu. 2015 yılında derdimin ne olduğunu, aslında bir vizyonum olduğunu anladığımda ve organik dünya ile dijital dünya arasında köprü olmak istediğime karar verdiğimde sanatçı olduğumu kabullendim.”

Kopan’ın “Dijital sanatın hızına nasıl ayak uyduruyorsunuz?” Soru üzerine Köse, “Aslında büyümüyorum. Sakinim, her şeye yetişmek zorunda değilim. İhtiyacım olan her şeye uyum sağlamaya çalışıyorum. NFT’ler, sanatçıları büyük izleyicilerle buluşturdu. Benim için bu bir sertifika aracı. “Merkezi olmayan bir aktivasyon çok heyecan verici.”

Köse hayalinin gerçekleştiğini şöyle anlattı: “Önemli şehirlerin önemli yerlerinde insanlarla buluşabileceğim, edebiyata gidebileceğim, sevdiklerimle yapabileceğim, kamusal alanda, insanlara iyi gelebileceğim bir sergi olması için dua ettim. onlara teknolojiyi gösterin ve hiç tanışmadığım bir izleyici kitlesiyle tanışın. İstedim. İlk kişisel sergimi Taksim Meydanı’nda açtım. 30 bin kişi geldi. Kodlarla üretilen bir şey ile ebru gibi geleneksel bir üretim yöntemi arasındaki ilişkiyi anlatmak çok güzeldi.”

Ecem Dilan Köse’nin Yekta Kopan ile dijital sanat mesleğinin gelişimi üzerine yaptığı sohbetin detaylarını Paribu’nun YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu