Haber

Deprem bölgesinde engelli bireylerin yanındayız ve geri dönmüyoruz!

50 yılı aşkın süredir Cerebral Palsy’li bireylere ve ailelerine çok yönlü hizmet veren Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Serebral Palsi Türkiye, büyük çabalarla hayatlarını sürdüren engelli bireylerin deprem nedeniyle çok dezavantajlı durumlar yaşadıklarını vurgulayarak, Afet sonrası fizyoterapi ve rehabilitasyon süreçlerinde yaşanacak aksaklıkların önemli sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz. devletler. Bu nedenle deprem felaketinin ardından odağını deprem bölgesindeki engelli bireylere çeviren Vakıf, AFAD Büyükdalyan Kalıcı Konaklama Merkezi, İSO Life City ve Antakya – İskenderun Karayolu Ortez – Protez Hizmet Birimi’nde yerel uzmanlar istihdam ederek; Fizyoterapi, özel eğitim ve psikolojik danışmanlık, tıbbi malzeme desteği, ampute ve ampute protez uygulaması, ortopedi konsültasyonları ve ameliyat süreçlerine destek gibi ihtiyaç odaklı hizmetler sunmaktadır. Ayrıca Taşınabilir Hizmet Aracı ile kırsalda yaşayan engelli bireylere de yerinde destek sağlamaktadır.

Vakıf, 30 Mart 2023 tarihinden bu yana Antakya’da; 3.500 seanstan fazla fizyoterapi, özel eğitim ve manevi danışmanlık hizmeti verdi. Ayrıca Vakıf, bölgede yaptığı istişareler sonucunda ameliyat olması gereken 46 çocuğa destek verdi. Konteyner kentlerde yaşamayan engelli bireylere yönelik Portatif Hizmet Aracı ile 750’den fazla konut ziyareti gerçekleştirerek yerinde hizmet verdi.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı 1 yıldır yüzlerce engelli çocuğa geçici barınaklarda ve Taşınabilir Hizmet Aracıyla hizmet verdi. Son olarak bölgede engelli bireylere yönelik kalıcı bir rehabilitasyon ünitesi açmak için çalışmalarına başlayan Vakıf, sürdürülebilir projelerle engelli vatandaşlarımıza destek olmaya devam edecek ve depremin yaralarından iyileşmeden dönmeyecek…

 

Serebral Palsi Nedir?

Serebral Palsi, doğum öncesinde, sırasında veya sonrasında olgunlaşmamış beyinde meydana gelen hasar nedeniyle bebeklik ve çocukluk döneminde en sık görülen fiziksel engellilik durumudur. Dünya çapında 17 milyon kişi Cerebral Palsy ile yaşıyor. Türkiye’de her yıl 6.000’den fazla bebeğe Cerebral Palsy tanısı konuluyor.

 

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye;

Türkiye’de Serebral Palsi (CP) konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluş. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı ; Cerebral Palsy’li çocuk ve yetişkinlere tanı, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmetleri vererek, onların meslek sahibi olmalarına ve sosyal hayatta daha fazla yer almalarına yardımcı olacak faaliyetler yürütmektedir. “Vergi Muafiyeti Tanınmış Vakıf” ve “İzinsiz Yardım Toplama Hakkına Sahip Kuruluş” statüsü kapsamında kamu yararına çalışan bir kuruluş olan Vakıf, İstanbul Ataşehir’de 35 dönüm; Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Aile Danışma Merkezi bulunmaktadır. 50. yılını dolduran Vakıf, kurulduğu günden bu yana 30 binin üzerinde çocuğa ve ailesine hizmet ve destek verdi. 1972 yılından bu yana şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleriyle hizmet veren Vakıf, konuyla ilgili farkındalık yaratmak ve çocuklara daha fazla destek sağlamak amacıyla “Cerebral Palsy Türkiye” markasıyla yoluna devam ediyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

sariyerajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu